Політична реклама

В Україні планують заборонити неякісне молоко

1456 0
Парламент України може ввести поняття «молоковмісних продуктів» та заборонити їх виробництво і продаж з масовою часткою молочного жиру менше 50%.

Відповідний проект закону зареєстровано у Верховній Раді, повідомляє vkurse.ua.

Документ передбачає, що штраф за виробництво і реалізацію молоковмісних продуктів з масовою часткою молочного жиру менше 50% складе від 50 до 200 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

Згідно з документом, молоковмісними будуть вважатися продукти, які вироблені з молочної та немолочної сировини, яка повністю або частково замінює будь-яку складову молока, а також містять або не містять харчові добавки.

Проект закону передбачає, що молоковмісний продукт повинен маркуватися написом «продукт із замінниками складових молока». Розмір цього тексту повинен бути не менше 80% самого великого розміру шрифту тексту основної назви продукту.

У разі порушення виробником вимог до маркування молокосодержащіх продуктів законопроект передбачає штраф у розмірі 100% вартості продукції, реалізованої з порушеннями.

Законопроект також зобов'язує підприємства роздрібної торгівлі розміщувати молочні продукти окремо від молокосодержащіх. При порушенні вимог продажу такої продукції на підприємства торгівлі накладається штраф у розмірі від 100 до 1 тис. неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

Документ також передбачає встановлення мінімально допустимих закупівельних цін на молоко і молочну сировину, і штраф за їх порушення від 50 до 200 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!