В Україні планують заборонити стягувати борги за комуналку під час війни

1218 0
Ухвалений документ передбачає припинення виконавчих проваджень не лише для боржників – фізичних осіб.

В Україні планують заборонити примусово стягувати з деяких організацій та фізичних осіб заборгованості за житлово-комунальні послуги на період дії воєнного стану. Сьогодні, 18 липня, під час першого читання Верховної Ради законопроєкт №7317 підтримали 287 нардепів.

«Тимчасово на період дії воєнного стану на території України забороняється примусове виконання рішень про стягнення з фізичної особи заборгованості за житлово-комунальні послуги», – йдеться у законопроєкті.

Читайте також: Як отримати безоплатну правову допомогу в умовах воєнного стану

Ухвалений документ передбачає припинення виконавчих проваджень не лише для боржників – фізичних осіб. Він забороняє подавати до суду за борги з комуналки на підприємства оборонно-промислового комплексу, визначені у порядку, встановленому Кабінетом міністрів України.

Від відповідальності тимчасово звільнили органи військового управління, військові частини, вищі військові навчальні заклади, військові навчальні підрозділи установ вищої освіти, установи та організації, які входять до складу Збройних Сил України. Автори поправок вказують, що цей ухвалений закон «сприятиме захисту конституційних прав і свобод людини та громадянина».

Читайте також: Чи зможуть переселенці у Львові придбати житло на пільгових умовах і що для цього потрібно

Нагадаємо, що Кабінет міністрів ухвалив рішення про те, що ціни на газ для людей залишаються без змін. Пільгова ціна буде діяти також для підприємств, які виконують важливі функції для забезпечення обороноздатності держави.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!