В Україні планують запровадити електронні довіреності

1395 0
Для запровадження електронних довіреностей ще необхідно внести правки у деякі закони та підзаконні акти.
Фото: central-ua.tv

Фото: central-ua.tv

В Україні планують запустити електронні довіреності, які видаватимуть разом із стандартним паперовим. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив міністр Кабміну Дмитро Дубілет.

«Уявіть собі, що ви оформлюєте у нотаріуса довіреність. І ось, крім того, що він вам дає її на стандартному паперовому бланку, він також вам надсилає pdf-файл (поштою, у месенджер, на флешці – не важливо) із своїм накладеним електронним підписом», – зазначає він.

Дмитро Дубілет пояснює, що це зручно, якщо треба терміново передати документ у інше місто. Крім зручності, файли з е-підписами більш безпечні, адже частина випадків рейдерства трапляються саме через підроблені бланки довіреностей, зазначає міністр. Для запровадження електронних довіреностей ще необхідно внести правки у деякі закони та підзаконні акти. Цим зараз займається Мінюст та Нотаріальна палата України.

Він сподівається, що згодом Мін'юст ухвалить, що для ризикових операцій паперові довіреності не підходять, а система прийматиме лише електронні. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!