В Україні планують запустити експериментальну мережу 5G

2544 0
В Україні обговорюють питання щодо запуску мережі 5G в експериментальному режимі.
фото: bigmir.net

фото: bigmir.net

Адміністрація президента України і Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), розглядають можливість створення проекту експериментального запуску системи мобільного зв'язку п'ятого покоління (5G). Про це повідомив глава Адміністрації президента з питань проведення адміністративних, соціальних і економічних реформ Дмитро Шимків.

"Ми з Олександром Животовським (глава НКРЗІ) обговорюємо, як зробити так, щоб почати експериментувати з 5G в Україні вже сьогодні. Є чітке розуміння, як це зробити", – сказав він.

Читайте також: До 2020 року 3G матимуть 57% абонентів, а 4G – лише 5%

Дмитро Шимків не розкрив інших деталей проекту, додавши, що в ньому зможуть взяти участь усі учасники ринку. Він також підкреслив, що говорити про повноцінний запуск 5G сьогодні неможливо, оскільки поки в Україні немає відповідних стандартів зв’язку, а також обладнання та мобільних пристроїв, які би підтримували таку технологію.

Додамо, у березні 2016 року Дмитро Шимків припустив, що, якщо до моменту проведення тендеру на впровадження 4G на ринку з'явиться доступне комерційне обладнання 5G, то в Україні відразу можуть запустити п'яте покоління зв'язку.

Нагадаємо, на початку вересня 2016 року у Верховній Раді України зареєстрували базовий законопроект для впровадження 4G.

За матеріалами Економічна правда, Watcher

Опублікувала Юлія Сабадишина

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!