В Україні почали оподатковувати посилки з-за кордону

4434 1
Протягом першого півріччя не оподатковуватимуть посилки вартістю до 150 євро, а потім ліміт зменшать до 100 євро за посилку.
фото: rbc.ua

фото: rbc.ua

Із 1 січня українцям доведеться платити податок на закордонні посилки, вартістю понад 150 євро.

Закон про податок на додану вартість на ввезення товарів у міжнародних поштових відправленнях на суму понад 100 євро для одного одержувача-фізособи є частиною бюджетного пакету, який ухвалив парламент 23 листопада. Президент Петро Порошенко підписав його 10 грудня, а вчора він набув чинності.

Читайте також: Нова пошта змінила умови відправлення посилок у компанії

Із 1 липня ліміт на посилку з-за кордону без податку знизять до 100 євро, а доти триватиме перехідний період. Податок становитиме 35% від вартості відправлення.

Раніше законодавці пропонували обмежити кількість неоподатковуваних посилок для фізосіб до трьох на місяць, проте в ухваленому бюджеті цієї норми немає. Також у Раді пропонували зменшити ліміт до 22 євро. А сам закон мав запрацювати ще минулого року, проте його дію відтермінували.


Читайте також:
2 Січня, 2019 16:55
Петро Автор, напевне, ніколи нічого не купував за кордоном. Посилки вартістю понад 150 євро вже давно оподатковують, їх не почали оподатковувати тільки зараз. Просто з 1 липня ліміт зменшиться до 100 євро, що не є проблемою для звичайних покупців, але для контрабасів трохи важче стане жити.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!