В Україні почнуть розробляти цифрову валюту

1352 0
Віртуальні активи – це будь-які активи, що мають цифрове вираження, систему обігу та визначення і вільно торгуються на ринку.
Photo by Marvin Meyer on Unsplash

Photo by Marvin Meyer on Unsplash

Міністерство цифрової трансформації України працюватиме над впровадженням віртуальних активів і цифрової валюти в Україні. Про це повідомляє Громадське.

Меморандум з неприбутновою організацією Stella Development Foundation уклали ще 28 грудня, а офіційно SDF почне роботу в Україні в серпні 2021-го.

Документ передбачає такі сфери співпраці українського уряду й SDF, як розробка ринку віртуальних активів в Україні та підтримка пов’язаних із ним проєктів, а також сприяння створенню цифрової валюти Національного банку України.

Читайте також: Нацбанк хоче скасувати валютні обмеження для бізнесу, але за однієї умови

Віртуальні активи – це будь-які активи, що мають цифрове вираження, систему обігу та визначення і вільно торгуються на ринку. Найбільш відомими прикладами віртуальних активів є криптовалюти.

SDF була заснована у 2014 році для підтримання діяльності мережі фінансових товарів і послуг на основі технології блокчейн Stellar. У ній нині беруть участь десятки фінансових установ, а її користувацька база становить понад 4,7 мільйона людей.

Для довідки

Цифрова валюта – це фактично електронні аналоги звичайних грошей. На відміну від криптовалют, які існують у децентралізованих мережах, цифрові валюти видаються й контролюються центробанками. Цифрові валюти не відносять до віртуальних активів.

Свої цифрові валюти вже розробляють Китай, Швеція, Маршалові й Багамські острови та ще деякі країни.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!