В Україні почнуть штрафувати за паркування на місці для електрокарів

3734 0
Розмір штрафу за парковку на місці для електромобіля становитиме 340-510 гривень.
Фото: inlviv.in.ua

Фото: inlviv.in.ua

Верховна Рада ухвалила закон про створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів. За відповідний закон проголосували вчора, 11 липня.

Читайте також: Як електромобілі змінюють людей та чому це важливо

Йдеться про запровадження адміністративної відповідальності за паркування автомобілів на бензиновому двигуні на парковках, які мають доступ до зарядок для електромобілів.

Розмір штрафу за парковку на місці для електромобіля становитиме 340-510 гривень. Також в Україні запровадять нові дорожні знаки, що стосуються електромобілів, а на самі електромобілі пропонують встановлювати зелені номерні знаки.

Додамо, що У першому півріччі 2019 року українці придбали і зареєстрували 3185 електромобілів, що на 58% більше, ніж торік.

Читайте також: Де у Львові можна зарядити електромобіль. Інтерактивна мапа заправок

Нагадаємо, згідно з оновленими Державними будівельними нормами, 5% паркомісць на стоянках мають бути обладнані зарядками для електрокарів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!