В Україні почнуть використовувати препарат від Pfizer для лікування коронавірусу

2291 0
МОЗ підписало контракт із виробником препарату – компанією Pfizer – на постачання в Україну 300 тис. курсів «Паксловіду».
Фото ілюстративне by Laurynas Mereckas on Unsplash

Фото ілюстративне by Laurynas Mereckas on Unsplash

В Україні почнуть використовувати ще одні ліки для амбулаторного лікування Covid-19 – «Паксловід». Вони запобігають погіршенню стану та переходу захворювання з легкого ступеня тяжкості до середнього та важкого. Про це сьогодні, 17 лютого, на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Препарат допустили до екстреного медичного застосування в Україні за результатами проведеної експертизи. Раніше Міністерство охорони здоров’я підписало контракт із виробником препарату – компанією Pfizer – на постачання в Україну 300 тис. курсів «Паксловіду», – каже він.

Читайте також: Питання дня. Чи можна у Львові купити таблетки для лікування Сovid-19

Зараз, за словами очільника МОЗ, узгоджують графік його поставки в України, про який повідомлять додатково.

Додамо, що препарат «Паксловід» призначений для використання, перш за все, пацієнтами із груп ризику, аби уникнути погіршення стану, госпіталізації чи переходу захворювання із легкого чи середнього ступеня тяжкості до важкого.

Нагадаємо, напередодні Львівщина отримала 2627 курсів препарату «Молнупіравір», який сімейні лікарі у поліклініках та амбулаторіях сімейного типу зможуть застосовувати для лікування коронавірусу у перші дні захворювання пацієнта. Це – препарат прямої дії, який блокує фермент, потрібний вірусу для відтворення генетичного коду. Так він запобігає розмноженню вірусу та знижує ризик важкого перебігу хвороби.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!