Від сьогодні в Україні подешевшає бензин і дизпаливо

33268 0
Ціна пального знизиться на 5 – 7 гривень за літр.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Міністерстві економіки України заявили, що ціна на пальне в країні знизиться. Це станеться завдяки скасуванню акцизу на пальне та зниження ставки ПДВ з 20% до 7%.

Відтак, тепер дизпаливо буде коштувати на 5 грн дешевше (зниження з 44,90 до 39,96 за літр). Бензин – на понад 7 грн дешевше (зниження з 43,52 до 35,76 грн за літр).

У Мінекономіки зазначають, що це дозволить акумулювати достатньо ресурсів для проведення посівної кампанії та перевезення критично необхідних вантажів, в тому числі продуктів харчування.

Читайте також: Залежить від заправки. Яка ситуація із пальним на Львівщині 

Нагадаємо, що на Львівщині та у Львові пального на АЗК вистачає. Так, за словами голови Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького, автозаправні станції тих компаній, які імпортують паливо з європейських країн, заповнені на 50-80%. Це, зокрема «ОККО», «WOG», «АМІС». Водночас ті компанії, які отримують паливо з Кременчуцького нафтопереробного заводу, мають проблеми з постачанням. Більше про це тут


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!