В Україні подешевшали залізничні квитки

2441 0
Через місяць квитки знову можуть подешевшати.
Фото: dniprograd.org

Фото: dniprograd.org

ПАТ «Укрзалізниця» знизила вартість квитків на проїзд у поїздах далекого сполучення, що курсують територією України. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Читайте також: Дістати колію з кущів. Чи поїдуть електрички на Знесіння та Личаків

Зокрема з 1 вересня коефіцієнт індексації до тарифів становить 1,02 замість попереднього 1,07. Відтак квитки подешевшають приблизно на 6%, залежно від дальності маршруту, виду потяга та напрямку. 

«Наприклад 31 серпня за маршрутом Київ – Львів купе коштує 347,92 грн, а на наступну п’ятницю аналогічний квиток коштуватиме 333,92 грн, у вагоні купе поїзда Київ – Ужгород коштує 728,19 грн, а буде коштувати 696,39 грн. Діятиме цей коефіцієнт до кінця місяця, після чого буде введено ще нижчий коефіцієнт – 0,93», – зазначають у ПАТ «Укрзалізниця». 

Ця зміна не є нововведенням, адже впродовж року компанія регулярно підвищує або знижує ціну проїзду, відповідно до різних календарних періодів.

Читайте також: Не заходьте за стрічку! Репортаж із відкриття Бескидського тунелю

Нагадаємо, з 30 травня квитки на потяги в Україні подорожчали на 12% . В цьому випадку мова йде не про планову корекцію ціни в зв'язку з календарним періодом, а про підвищення базової ставки тарифу. Наступне підвищення на 12% відбудеться 1 жовтня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!