В Україні подорожчає електрика

4218 0
Тариф збільшили, щоб погасити борг перед виробниками електроенергії з поновлюваних джерел.
фото: luxury-house.org

фото: luxury-house.org

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, збільшить тариф на передачу електроенергії на 54,6%. Таке рішення вона ухвалила в суботу, 11 липня.

Тариф держкомпанії НЕК Укренерго на передачу електроенергії з 1 серпня зросте на 54,6%, до 240,23 грн/МВт-год без ПДВ. Раніше тариф «Укренерго» пропонувалося підвищити удвічі.

Таке рішення комісія прийняла з метою забезпечити наявність коштів у компанії для погашення заборгованості перед виробниками електроенергії з відновлюваних джерел.

Читайте також: ДТЕК рекордно підвищила вартість електроенергії для Західної України

«З 1 серпня 2020 тариф на послуги з передачі електричної енергії становитиме 240,23 грн/МВт·год; тариф на послуги з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління становитиме 24,75 грн/МВт∙год (без урахування податку на додану вартість).

Комісія усвідомлює, що такий рівень тарифу на послуги з передачі електричної енергії є обтяжливим для споживачів електроенергії та може негативно відобразитись на конкурентоспроможності української промисловості, проте вимушена прийняти зазначене рішення відповідно до вимог законодавства України для забезпечення цілісної, збалансованої роботи НЕК «Укренерго», ДП «Гарантований покупець», ДП «НАЕК «ЕНЕРГОАТОМ», ПрАТ «Укргідроенерго» та якнайшвидшого врегулювання проблемних питань в електроенергетичній сфері», – йдеться у повідомленні національної комісії.

Нагадаємо, що раніше виконувач обов'язків міністра енергетики Ольга Буславець заявила, що тарифи на електроенергію для населення підвищувати не будуть.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!