В Україні подорожчало оформлення паспортів. Вартість

5325 0
У МВС кажуть, що зросли витрати на виготовлення документів.
фото: konkurent.in.ua

фото: konkurent.in.ua

Сьогодні, 1 липня, в Україні зросла вартість оформлення внутрішнього та закордонного паспортів. Відповідне рішення ухвалили на засіданні Кабміну ще 24 квітня.

Читайте також: Міграційна служба запустила чат-бота для консультацій щодо оформлення документів

Спершу зміни мали запрацювати з 1 травня, втім дату змістили. Ініціатором подорожчання став міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який аргументував рішення тим, що з 2017 року витрати міграційної служби значно зросли, тож на 44,2% зросла й собівартість послуг.

Платити за внутрішній паспорт необхідно лише у випадку його заміни чи втрати. Змінилась також вартість біометрики, проїзних документів та інших посвідчень.

Плата за видачу паспорта громадянина України при заміні чи втраті становитиме: у термін до 20 днів – 127 грн (замість 87), у термін до 10 днів – 252 грн (замість 174).

Читайте також: Що робити, якщо загубили паспорт за кордоном. Роз'яснення Мін'юсту

Вартість закордонного паспорта донині становила 253 грн за адмінпослугу і 304 грн за бланк (557 грн разом). У випадку, якщо паспорт необхідно виготовити за 7 днів, вартість адмінпослуги подвоюють (810 грн). Тепер вартість біометричного паспорта зміниться відповідно до 352 та 704 грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!