В Україні подорожчало опалення та гаряча вода

3680 1
Перші платіжки за новими тарифами львів’яни мають отримати вже у лютому.
фото: clubstroitel.com

фото: clubstroitel.com

Із 1 січня в Україні підвищили тарифи на опалення та гарячу воду. Зміна тарифів пов'язана з підвищенням цін на газ, що вказано в постанові Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), інформує Економічна правда.

Читайте також: Як перевірити наявність субсидії за певною адресою

За словами голови НКРЕКП Оксани Кривенко, нові тарифи не перевищують розміру підвищення цін на газ для населення (на 23,5%). Для виробників теплоенергії тарифи зросли від 11% до 24%.

Вартість опалення для населення становитиме 1338,58 грн за 1 гКал для споживачів ЛКП «Львівтеплоенерго» і 1318,08 грн за 1 гКал – для ЛКП «Залізничтеплоенерго». Це на 17% і 19% відповідно більше, ніж теперішня ціна. Перші платіжки за новими тарифами львів’яни мають отримати вже у лютому.

Ціни на опалення для бюджетних установ навпаки зменшаться до 22%. Тому з першого січня для бюджетних установ, які є користувачами ЛКП «Львівтеплоенерго» ціна становитиме 1424,02 грн за 1 гКал, для ЛКП «Залізничтеплоенерго» – 1343,58 грн за 1 гКал.   

Читайте також: Львів’янам, які мають субсидію, доведеться наново подавати документи для її монетизації

Інші споживачі ЛКП «Львівтеплоенерго» платитимуть 1372,38 грн за 1 гКал, а ЛКП«Заліничтеплоенерго» – 1343,58 грн за 1 гКал.  

Вартість електричної енергії для населення залишилася незмінною. Також не зміниться платіжка соціально-вразливих споживачів.

 


Читайте також:
2 Січня, 2019 12:32
ser Щасливого Нового 2019 року від нашого дбайливого уряду!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!