В Україні подорожчав мобільний зв'язок

10710 0
Ціни подекуди підняли майже вдвічі.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

З 1 січня 2021 року ціни на деякі тарифні плани українських мобільних операторів істотно збільшилися. Зокрема, зміна тарифів торкнулася користувачів компанії «Київстар», Vodafone і Lifecell, повідомляє РБК-Україна.

Як зміняться тарифи Київстар

Тариф «Безлім» з 1 січня зріс майже у два рази – з 95 грн в місяць до 175 грн. У пакет увійдуть: необмежений доступ до інтернету (мобільний і дротовий), обсяг вихідних дзвінків і смс по Україні – до 200 хвилин і 200 смс.

Читайте також: Очі «псуються» не лише від комп'ютера або Чому зір втрачають стоматологи і продавчині

Тарифи для контрактних абонентів, які користуються послугами три роки та більше також змінились. Водночас тарифний план Smart не змінює умови.

У пресслужбі пояснили, що вони переглядають умови деяких старих контрактних тарифів, які запустили близько 3 років тому, та в яких весь цей час не змінювали умови. Цими тарифами користується приблизно 1,5% абонентів. За ці роки контрактні абоненти почали використовувати у 3 рази більше мобільного інтернету, більше телефонувати на інші мережі та за кордон.

«Рекомендуємо їм самостійно обрати актуальні тарифи з більшим обсягом послуг та навіть пропонуємо 100% знижку на першу абонплату в деяких тарифах. Мінімальна ціна контрактних тарифів починається зі 100 грн на місяць», – кажуть у пресслужбі.

Читайте також: З'явився перший у світі мобільний додаток з українською класичною музикою

А для людей старшого віку компанія запустила спеціальний тариф «Дзвінки для батьків» без інтернету, лише за 60 гривень.

Як зміняться тарифи Vodafone

З 28 грудня найпростіший тариф Vodafone 4G Smart XS подорожчав з 35 грн до 45 грн. У пакет входить 1 ГБ інтернету, 100 хвилин по Україні.

Також підняли тарифи й в інших пакетах. Vodafone Smart S – до 85 грн (5 ГБ і 200 хвилин), Vodafone 4G Smart M – до 130 грн (9 ГБ та 300 хвилин).

Як змінилися тарифи Lifecell

13 січня відбудуться зміни в умовах деяких тарифних планів і Lifecell.

Читайте також: Обрати сімейного лікаря і підписати декларацію можна у мобільному додатку

Для тарифів: «Лайфхак», «Інтернет Жара», «Залізна двадцятка», а також «4 Безліміти 2019», «Жара GO», «Жара GO PLUS», «Комфорт» буде змінена вартість пакетів послуг на 4 тижні/30 днів, а для деяких тарифів також і пакет послуг на один день.

З 14 грудня до 28 лютого наступного року абонентам цих тарифних планів нададуть право безкоштовно змінити тариф на будь-який інший з відкритих для підключення.

Водночас абонентам пропонують скористатися новими тарифними планами «з покращеними умовами та спеціальними зниженими цінами для зареєстрованих/персоніфікованих абонентів».

Читайте також: Чому шкідливо користуватися телефоном перед сном. Пояснення ЦГЗ

Як повідомляє «Інтерфакс-Україна», з наступного року вартість підніме й оператор фіксованого телефонного зв'язку «Укртелеком». За їхніми словами, причиною зміни вартості зв'язку є економічна необхідність.

Ціни зростуть в середньому на 25 грн. Зокрема, пакет «Домашній Базовий» із 500 хвилинами на міжміський зв'язок, 300 хвилинами на мобільні мережі й необмеженими місцевими дзвінками коштуватиме 139 грн/міс замість 117 грн/місяць.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!