В Україні покращать якість питної води. Що зміниться?

2072 0
Мінрегіон розробив нормативні акти, прийняття яких значно покращить ситуацію з питною водою в Україні. Про це повідомив начальник управління інженерних систем Сергій Пахольчук.
фото: v4asno.com

фото: v4asno.com

«В Україні питання кількості та якості питної води набирає все більшої актуальності, адже вона знаходиться на передостанньому місці в Європі за запасами води. Зараз в країні 80% питної води забезпечується з поверхневих джерел, а 20% – з підземних», – сказав Сергій Пахольчук.

Він наголосив, що для забезпечення повноцінного функціонування підприємств водопровідно-каналізаційного господарства розроблено проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про питну воду та питне водопостачання». Отже, його прийняття врегулює питання приймання стічних вод до міської мережі водовідведення.

Читайте також: Львів’яни можуть платити за воду онлайн

Крім того, метою розробки проекту є вдосконалення законодавства у сфері питного водопостачання і водовідведення та врегулювання відносин, пов’язаних з відведенням, транспортуванням і очищенням стічних вод. «У проекті передбачена норма запобігання погіршення якості питної води в джерелах питного водопостачання за скиди у системи централізованого водовідведення стічних вод суб’єктами господарювання», – додав Пахольчук.

Ще одним проблемним питанням в Україні є практично повна відсутність очисних споруд з закінченим технологічним процесом обробки та утилізації осадів. Щоб врегулювати це питання і з метою захисту навколишнього середовища від негативного впливу скидів стічних вод промисловості Мінрегіон розробляє законопроект «Про водовідведення та очищення стічних вод населених пунктів».

Читайте також: Де у Львові можна зробити повний аналіз води

Також готуються зміни до Правил технічної експлуатації систем водопостачання та каналізації населених пунктів України, Правил приймання стічних вод у комунальні та відомчі системи каналізації міст і селищ та Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах.

Джерело: Finance.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!