В Україні по-новому реєструватимуть автомобілі. Деталі

3229 0
Відтепер автомобілі одразу реєструватимуть на нового власника.
Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Кабінет міністрів скасував процедуру зняття транспортного засобу з обліку. Відповідні зміни в Порядок державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортних засобів та мопедів затвердили постановою Кабміну від 22 серпня 2018 року №637, передає Liga.Бізнес.

Згідно з документом, транспортні засоби при продажу (або будь-якому іншому відчуженні) будуть відразу перереєструвати на нового власника.

Читайте також: Як водієві перереєструвати автомобіль. Інструкція

У переліку документів, що підтверджують правомірність придбання авто, доданий договір купівлі-продажу за результатами аукціону або електронних торгів.

Сервісні центри МВС також видаватимуть тимчасовий реєстраційний талон і номерні знаки на автомобіль, який передають керуючому на підставі договору, укладеного з Національним агентством із питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів. Тимчасовий реєстраційний талон видаватимуть на термін, зазначений у договорі управління.

Читайте також: В Україні заборонили боржникам реєструвати автомобілі

У разі втрати техпаспорта і номерних знаків транспортного засобу, переданого в управління АРМА, нове свідоцтво про реєстрацію та номерні знаки видаються на підставі заяви керуючого і договору управління.

Нагадаємо, головний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ (МВС) оприлюднив відкриті дані про первинну реєстрацію автівок.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!