В Україні посилять контроль за ввезенням автомобілів на єврономерах

2090 1
Акцизний податок на ввезення авто з-закордону буде значно меншим.
Фото: volyn24.com

Фото: volyn24.com

В Україні посилать контроль за ввезенням автомобілів на єврономерах. Про це повідомила голова комітету з питань податкової та митної політики Верховної Ради Ніна Южаніна у своєму тексті для «Економічної правди».

По-перше, вводиться обмеження на кількість авто, які можна ввозити без грошового забезпечення. Так, нерезидент зможе без грошового забезпечення ввезти в режимі тимчасового ввезення лише одне авто. По-друге, посилюється відповідальність за порушення митних правил.

Особа, яка ввезла в Україну автомобіль в режимі транзиту або в режимі тимчасового ввезення, не зможе передати його у володіння, користування або розпорядження іншим особам чи розкомплектовувати його.

Читайте також: Ставки на розмитнення автомобілів можуть знизитися

Також їй заборонятиметься використання такої машини в підприємницькій діяльності чи для отримання доходу, наприклад, для роботи в таксі. За порушення встановлених правил передбачений штраф 34 тис. грн.

Будь-яка інша особа, яка всупереч встановленим правилам отримає транзитне або тимчасово ввезене авто у володіння, користування або розпорядження чи використовуватиме таке авто в підприємницькій діяльності для отримання доходу, також буде оштрафована.

Читайте також: Які машини купляли українці минулого року. Інфографіка

Перша фіксація зазначених порушень працівниками Нацполіції передбачає стягнення з порушника 8,5 тис. грн, повторна фіксація — 170 тис. грн, позбавлення права керування на рік та оплатне вилучення авто за кошт порушника.

Раніше Tvoemisto.tv писало, що Парламентський комітет з питань податкової та митної політики розглядає можливість розмитнити автомобілі за новими ставками.


Читайте також:
19 Червня, 2018 10:40
Ігор Ну якщо і зараз та грьобана АвтоЄвроСила буде говорити що їх ці умови не влаштовують, то автомайдан потрібно збирати проти них. Люди, головна мета лідерів АвтоЄвроСили не добитися вигідного розмитнення і покінчити з євробляхами, а навпаки, зробити все можливе аби ситуація з бляхами продовжувалася безкінечно. Вони навмисно і далі будуть відкидати всі пропозиції влади і вигідні і невигідні, тому що самі і наживаються на пригоні євроблях, це їхній бізнес. Начхали вони на людей, їх головна ціль нажитися на нас, пригнати євробляху, а потім вже як буде, то ваші проблеми коли масово почнуть штрафувати і вилучати авто.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!