В Україні посилили відповідальність за секс із неповнолітніми

3328 0
Інтимні стосунки із неповнолітньою дитиною, навіть за її згоди, каратимуться ув’язненням до п’яти років.
Фото: cheline.com.ua

Фото: cheline.com.ua

В Україні посилили відповідальність за секс із особою, яка не досягла 16-ти років. Відтепер інтимні стосунки із неповнолітньою дитиною, вчинені повнолітнім навіть за її згоди, каратимуться ув’язненням до п’яти років. Відповідні зміни до Кримінального кодексу України сьогодні ухвалили у Верховній Раді, інформує Українська правда.

«Природні або неприродні статеві зносини з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку, вчинені повнолітньою особою, караються обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк», — йдеться у прийнятому законопроекті.

Читайте також: В Україні прийняли закон із протидії домашньому насильству

Відносини із близькими родичами або членами сім’ї, яка виконує обов’язки щодо виховання потерпілого або піклування про нього, або якщо вони спричинили тяжкі наслідки, зокрема безплідність, караються ув’язненням на строк від 5 до 8 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Створення або утримання місць розпусти і звідництво вчинені із залученням малолітньої особи тепер каратимуться позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!