В Україні повернули кримінальну відповідальність за незаконне збагачення

1491 0
За законопроєкт №1031 проголосували 259 депутатів.
ілюстративне фото: Reuters

ілюстративне фото: Reuters

Верховна Рада підтримала повернення до Кримінального кодексу статті, яка передбачає покарання за незаконне збагачення. Про це повідомляє Громадське.

За законопроєкт №1031 проголосували 259 депутатів. Відповідно до цього, Кримінальний кодекс доповнили статтею 385. Вона передбачає позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.

Злочином вважатимуть, якщо активи чиновника на понад 15 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищуватимуть законні доходи — близько 14,5 мільйонів гривень. Такі активи зможуть бути предметом спеціальної конфіскації. Якщо різниця між набутими активами та законними доходами сягатиме від 960 тисяч гривень до 11,2 мільйона гривень, кошти будуть стягуватися судом в цивільному порядку.

Читайте також: Хто може стати суддею в Україні. Розяснення експертів

Позови розглядатиме Вищий антикорупційний суд, до якого звертатимуться прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!