В Україні повністю ліквідують ДАБІ

1651 0
Натомість створять новий орган – Державну інспекцію архітектури і містобудування.
Фото: Комментарии

Фото: Комментарии

В Україні ліквідація Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) передбачена на початку 2021 року. Про це йдеться в оновленій концепції проєкту реформи містобудування, яку вчора на онлайн-засіданні уряду представив міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Читайте також: Які квартири купують львів'яни і як перевірити забудовника на законність

Так, за словами міністра, підготовлено проєкт постанови, що передбачає створення нового органу – Державної інспекції архітектури і містобудування. Мінрегіон також представить для громадського обговорення проєкт постанови в частині регулювання ліцензування в сфері будівництва, контролю і нагляду, дозвільної документації, прийняття в експлуатацію.

«Постановою, яка пройде громадське обговорення, ДАБІ буде повністю позбавлена ​​реєстраційно-дозвільних повноважень, що означає повну ліквідацію ДАБІ на початку наступного року», – каже Олексій Чернишов.

Нагадаємо, реорганізувати або ліквідувати ДАБІ Кабмін планував ще з початку року.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!