В Україні продовжили карантин до кінця червня

4462 0
Львівщина досі перебуває у червоній зоні карантину.
Фото: Atoms for unsplash

Фото: Atoms for unsplash

В Україні продовжили режим надзвичайної ситуації через пандемію коронавірусної інфекції. Карантин триватиме до 30 червня. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

«Уряд продовжує до 30 червня режим надзвичайної ситуації і відповідно карантину», – сказав Денис Шмигаль.

Прем'єр закликав українців дотримуватися обмежень, особливо у період великодніх свят, щоб уникнути інфікування.

Читайте також: Рада Церков Львова надала рекомендації щодо святкування Вербної неділі та Великодня

Зазначимо, що посилений карантин у Львові продовжили до 4 травня. Дитячі садочки у Львові працюють у режимі чергових груп для дітей, батьки яких працюють. Громадський транспорт – у режимі спецперевезень, а безкоштовний проїзд для всіх пільгових категорій призупинили. З 19 квітня у Львові дозволили відкритися початковій школі, ринкам та літнім майданчикам. Водночас у Львівській ОДА виступили проти послаблень карантину у Львові і наголосили, що Львівщина досі перебуває у червоній зоні карантину.

Нагадаємо, що режим надзвичайної ситуації на Львівщині ввели 24 березня 2020 року. 

надзвичайна ситуація – це порушення нормальних умов життя і діяльності людей, спричинене аварією, катастрофою, стихійним лихом, епідемією та іншою небезпечною подією.

За цього режиму громадяни зобов'язані дотримуватись правил поведінки у надзвичайних ситуаціях, зокрема ідеться про карантинні обмежувальні заходи. Також під час епідемії має відбуватись виявлення та госпіталізація хворих, розміщення на карантин контактних осіб, дезінфекція територій.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!