В Україні продовжили карантин до кінця року

2389 0
Кабмін продовжив режим надзвичайної ситуації і карантин в Україні до 31 грудня 2022 року.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Кабінет Міністрів продовжив карантин та режим надзвичайної ситуації з метою запобігання поширенню Сovid-19 до 31 грудня 2022 року. Про це зазначив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

«Продовжено режим надзвичайної ситуації до 31 грудня 2022 р. для єдиної державної системи цивільного захисту на всій території України шляхом внесення змін до розпорядження КМУ від 25.03.2020 № 338 «Про переведення єдиної державної системи цивільного захисту у режим надзвичайної ситуації». Продовжено карантин до 31 грудня 2022 р. на всій території України», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Україні виявили новий варіант штаму коронавірусу «Омікрон»

Нагадаємо, в Україні виявили новий штам коронавірусу, а точніше різновид штаму Омікрон, який називають типом ВА.5. Офіційно в нашій країні вже зафіксували кілька випадків цього виду Covid-19, всі у Чернівецькій області. Проте у МОЗ наголошують, що не виключено, що підтип Омікрону ВА.5 вже є в інших регіонах України. Про симптоми детальніше читайте тут у матеріалі Tvoemisto.tv.

Водночас на Львівщині розпочалася чергова хвиля коронавірусу і щотижня фіксують все більше хворих на Covid-19. Чи очікувати піку захворювання вже восени, наразі не відомо, але ризик є. Аби вберегтися, варто не забувати про маски, уникати місць масового скупчення людей, а коли захворіли – сидіти вдома. Також радять пам’ятати про вакцинацію. На сьогодні людина повинна мати дві дози щеплення від коронавірусу та бустер. Через 6 місяців після основного щеплення потрібно отримати бустерну дозу вакцини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!