В Україні продовжили мораторій на продаж сільськогосподарських земель

1688 0
Мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення буде продовжено до 1 січня 2018 року.
Фото: epravda.com.ua

Фото: epravda.com.ua

Мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення буде продовжений на один рік – до 1 січня 2018 року. Про це інформує прес-служба Держгеокадастру. «За» законопроект № 5123-1 проголосувало 297 народних депутатів.

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк, за результатами  засідання комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин написав на своїй фейсбук-сторінці: «Імовірність [такого розвитку подій] – 99%».

Читайте також: Надання витягів із Держгеокадастру: три нововведення

Він також опублікував фото відповідного законопроекту «Про внесення  змін до Х розділу «Перехідних  положень» Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель».

«У пунктах 14 та 15 розділу Х  «Перехідні  положення»  Земельного кодексу України  цифри 2017 замінити цифрами «2018», – йдеться в документі. 

Читайте також: Земельні ділянки на Львівщині для учасників АТО. Онлайн-перелік

Тим часом голова Українського товариства економічних свобод (УТЕС) Мар'ян Заблоцький стверджує, що Верховна Рада не продовжила мораторій, а замінила одну дату в Земельному Кодексі на іншу: «Насправді, ця дата немає жодного значення, адже мораторій є безстроковим. Земельний Кодекс чітко каже, що мораторій діє: «до набрання чинності законом про обіг земель сільськогосподарського призначення, але не раніше 1 січня 2018 року». Тобто, фраза не раніше «набрання чинності» окремого закону фактично означає безстроковість мораторію».

Нагадаємо, на Львівщині інвесторам запропонують взяти в оренду понад 5,5 тисяч гектарів сільськогосподарських земель.

Опублікувала Юлія Сабадишина 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!