В Україні продовжили третій тур вакцинації від поліомієліту

2301 0
В Україні на тиждень продовжили третій тур додаткової вакцинації від поліомієліту. Про це у п'ятницю, 12 лютого, розповіла на прес-конференції перший заступник Міністра охорони здоров’я Олександра Павленко.
фото: gazeta.lviv.ua, nk.org.ua, acc.cv.ua

фото: gazeta.lviv.ua, nk.org.ua, acc.cv.ua

«Наразі ситуація зі спалахом поліомієліту є серйозною загрозою для втрати Україною статусу країни, вільної від цієї недуги. Це – небезпечна хвороба, від якої не існує ліків. Єдиний захист – вакцинація, – наголосила Олександра Павленко. – Вакцина, яку використовують в Україні – це гуманітарна допомога від канадського уряду та Євросоюзу».

За її словами, МОЗ зобов'язалася перед європейською спільнотою вакцинувати 95% дитячого населення. «У першому та другому турі по Україні ми досягли близько 70% вакцинування. У третьому – цей показник є меншим через епідемією грипу, яка спостерігалася в усіх областях країни, – Тому медики прийняли рішення продовжити третій тур вакцинації ще на тиждень».

Читайте також: Що варто знати про вакцинацію від поліо: 5 запитань і відповідей

Як зазначив директор департаменту охорони здоров'я ЛОДА Богдан Чечотка, на Львівщині є достатня кількість вакцини і вона доступна на безоплатній основі. Він також закликав не зволікати з вакцинуванням, адже це не лише здоров'я наших дітей, а й країни вцілому.

Нагадаємо, за результатами першого туру у Львові  щепили  74,1% дітей, що входили до потрібної вікової категорії (від 2 місяців до 6 років), а за результатами другого – 77, 3%. Тому результати другого туру можна назвати кращими, адже ми прищепили більше дітей. Хоч варто зазначити, що ідеальний результат вакцинації – це 95%.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!