В Україні прогнозують нову хвилю Covid-19 у лютому

1263 0
Нова хвиля збільшення кількості хворих на коронавірус може розпочатися з 15-20 лютого.

Рада національної безпеки й оборони України прогнозує нову хвилю зростання випадків Covid-19 в середині лютого. Зі слів секретаря Олексія Данілова, збільшення хворих прогнозують з 15-20 лютого. Про це повідомляє «Укрінформ».

Читайте також: Чи може вакцинація від коронавірусу спричинити тромбоз. Дослідження

«Можемо спрогнозувати, що з 15-20 лютого можемо мати початок наступної хвилі. Для того, щоб її не було, людям треба вакцинуватися», – повідомив він.

Однак, у разі вакцинації 75-85% населення перенесуть хворобу легше, тоді можна й не помітити росту захворюваності. Він додав, що потрібно виходити на щеплення 300-400 тисяч на добу, а також наголосив на необхідності запровадження бустерної дози.

Також Данілов прогнозує, що штам «Омікрон» таки потрапить в Україну, але закликав не боятися його. Хоч «Омікрон» є більш заразним, але протікає легше за Дельту.

Нагадаємо, що МОЗ схвалило додаткову дозу вакцини від коронавірусу для окремих категорій людей. Також, за прогнозами РНБО, до кінця року в Україні з'явиться новий штам «Омікрон». 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!