В Україні пропонують будувати торгові зали ТРЦ необмеженої висоти

1676 0
Мінімальну висоту торговельних залів залишили на рівні 3 м.
Фото: unian.net

Фото: unian.net

Мінрегіон оновлює Державні будівельні норми, які стосуються проектування та будівництва ТРЦ, і пропонує скасувати вимогу щодо максимальної висоти торговельних залів і запровадити можливість проектувати їх будь-якої висоти. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: У ТРЦ і супермаркетах побільшає громадських туалетів

«Згідно з чинними нормами, максимальна висота торговельних залів у ТРЦ та інших закладах торгівлі обмежена. Для залів з площею більше 400 кв. м вона може бути максимум до 3,6 м за відповідного обґрунтування; а для залів більше 1000 кв. м – до 4,8 м», – пише Лев Парцхаладзе.

Тому в оновлених ДБН цю вимогу прибрали і запровадили можливість проектувати їх будь-якої висоти, якщо це передбачено завданням на проектування та спроектовано згідно з вимогами до механізації, обладнання та конструкцій.

Читайте також: В Україні пропонують створювати парковки на дахах ТРЦ

Мінімальну висоту торговельних залів залишили на рівні 3 м. Для двосвітних торговельних залів – це не менше 5,8 м за наявності антресолей.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!