В Україні пропонують будувати увігнуті бордюри на зупинках громадського транспорту

2894 1
При наїзді на них колеса транспорту не пошкоджуються.
Ілюстративне фото: nullbarriere.de

Ілюстративне фото: nullbarriere.de

На зупинках громадського транспорту в Україні пропонують будувати увігнуті бордюри, аби автобус міг під’їжджати впритул до посадкової платформи. Відповідні зміни до Державних будівельних норм планують затвердити у Мінрегіонбуді. Про це на своїй сторінці на Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: У Львові затвердили новий перелік зупинок громадського транспорту

«Ми зараз вивчаємо доцільність внесення в ДБН норми щодо проектування на зупинках транспорту зручних увігнутих бордюрів, аби низькопідлоговий автобус чи тролейбус міг під’їжджати впритул до посадкової платформи і не створювати зазорів. Це потрібно для підвищення доступності громадського транспорту для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп», – написав Лев Парцхаладзе.

За його словами, у Європі такі бордюри називають busbord. Це бетонні профілі із увігнутою частиною і при наїзді на них колеса транспорту не пошкоджуються. 

Читайте також: У Львові з'являться зупинки підвищеного комфорту

Передбачається, що проектування таких бордюрів сприятиме безбар’єрному простору на зупинках громадського транспорту підвищенню якості та популяризації громадського транспорту серед населення.


Читайте також:
19 Січня, 2019 10:24
666 ... м-дя ... щось не зрозуміло із наданого фото , як трамвай скористає із того "увігнутого бордюру" ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!