В Україні пропонують дозволити областям брати міжнародні кредити на ремонт доріг

1853 0
Міжнародні кредити можуть видавати під гарантії облрад.
Фото: dorig.net.ua

Фото: dorig.net.ua

Міністр інфраструктури Володимир Омелян пропонує дозволяти обласним органам влади залучати міжнародні кредити на ремонти доріг. Про це він розповів у інтерв’ю УНІАН.

Читайте також: На Львівщині капітально відремонтують трасу Львів – Пустомити – Меденичі

Йдеться про кредити від Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, а також інших міжнародних фінансових організацій.

«Хочемо, якщо вдасться, в цьому році надати можливість областям залучати зовнішнє фінансування, наприклад, ЄБРР, ЄІБ, Світового банку в межах 35% коштів Дорожнього фонду, які йдуть на місцеві дороги», – сказав міністр інфраструктури.

За словами керівника департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв'язку ЛОДА Романа Кокотайла, є розроблений проект закону, який дозволяє облдержадміністраціям брати такі кредити під гарантію сесій облрад. 

«Область зараз не може самостійно брати міжнародні кредити, оскільки їх потрібно регулювати на державному рівні. Лише "Укравтодор", як балансоутримувач усіх доріг, може брати кредити під гарантію уряду. Пропозиції уряду дозволять залучити більше коштів на ремонт доріг під певні пільги», – розповів у коментарі Tvoemisto.tv Роман Кокотайло.

Читайте також: На Львівщині капітально відремонтують трасу Миколаїв – Бібрка

Володимир Омелян додав, що експеримент із направленням перевиконання плану з митних платежів на ремонт доріг, який три роки проводили й на Львівщині, працює погано. За словами Романа Кокотайла, завдяки митному експерименту за останні роки вдалось залуччити до 2 млрд гривень на ремонт обласних доріг.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!