В Україні пропонують розробити норми для проектування зелених трамвайних колій

1601 0
У Львові такі колії пропонували облаштувати на Личаківській.
трамвайна колія в Роттердамі (Нідерланди). Джерело: аlex-shutyuk.livejournal.com

трамвайна колія в Роттердамі (Нідерланди). Джерело: аlex-shutyuk.livejournal.com

Мінрегіон пропонує унормувати проектування зелених трамвайних маршрутів. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: Велодоріжки стануть обов’язковими при проектуванні та реконструкції вулиць

«Зараз ми розглядаємо необхідність влаштування в українських містах зелених зон на трамвайних коліях (green tram tracks), аби покращувати екологію і естетику наших міст, а також боротися з порушниками, які полюбляють проїхатись на авто по трамвайних коліях», – пише Лев Парцхаладзе.

За його словами, вперше такі колії почали застосовувати у 80-х роках минулого століття, аби повернути у міський простір зелені зони. Такі колії можна зустріти у Барселоні, Страсбурзі, Варшаві, Мілані та інших містах Європи. В Україні відповідні норми планують внести у ДБН «Вулиці та дороги населених пунктів».

Читайте також: В Україні пропонують запровадити обов’язкове озеленення вулиць при проектуванні

Нагадаємо, ідею озеленення трамвайних колій у Львові висували перед ремонтом вулиці Личаківської, втім тоді проект вже був готовий, тому в документи довелося б вносити зміни.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!