В Україні пропонують інвентаризувати ліси

1496 0
Витрачати на інвентаризацію планують 7,7-12,6 мільйона гривень.
фото: Високий Замок

фото: Високий Замок

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про проведення національної інвентаризації лісів. Про це повідомляє пресслужба Кабінету міністрів України.

Читайте також: На Львівщині планують створити карту вирубки лісів

Підставою для інвентаризації є те, що наразі держава не володіє актуальною інформацією про обсяги лісових насаджень, адже востаннє облік лісів проводили у 2011 році.

«Прийняття законопроєкту запровадить правове регулювання Національної інвентаризації лісів, розширить обсяг та поліпшить якість даних про ліси, що забезпечить необхідну інформаційну основу для формування стратегічних цілей та завдань державної політики у сфері лісового господарства», – кажуть в уряді.

Інвентаризацію лісів пропонують проводити щороку, а дані, отримані під час неї, будуть більш точні, ніж наразі, адже законопроєкт передбачає похибку даних не більше 3%.

Витрачати на інвентаризацію планують 7,7-12,6 мільйона гривень залежно від року проведення. Різниця у витратах пов'язана з закупівлею необхідного обладнання.

Читайте також: СБУ викрила нелегальну вирубку лісу біля Львова. Фото

Нагадаємо, раніше в Україні заборонили ялицево-букових лісів Карпат.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!