В Україні пропонують класифікувати вулиці за призначенням

1616 0
Зміни до ДБН мають мінімізувати затори у містах, зменшити рівень автомобілізації та організувати багатофункціональні вулиці.
Ілюстративне фото: urbanua.org

Ілюстративне фото: urbanua.org

Міністерство регіонального розвитку пропонує впровадити обов’язкову класифікацію вулиць за функціональним призначенням. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: В історичному ареалі міста дозволили будувати лише підземні паркінги

«У більшості європейських країн вулиці обов’язково класифікують, окрім іншого, за призначенням. Тобто – для пішоходів, велосипедистів, громадського транспорту або автомобілів. Це дійсно дозволяє більш ефективно організовувати роботу транспорту та створювати безпечні та комфортні умови для пішоходів. Тому зараз розглядаємо можливість впровадити такий досвід і у нас», – пише Лев Парцхаладзе.

Відповідно до цієї класифікації, у Міністерстві  можуть прописати вимоги та рекомендації щодо ширини різних функціональних зон: пішохідної, велосипедної тощо. Це дозволить мінімізувати затори у містах, зменшити рівень автомобілізації за рахунок пріоритету громадського транспорту та організувати багатофункціональні вулиці.

Читайте також: Нові ДБН про безбар'єрний простір запрацюють із 1 квітня

Нагадаємо, з 1 вересня в Україні запрацювали оновлені Державні будівельні норми щодо реконструкції та проектування вулиць та доріг.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!