В Україні пропонують компенсовувати вартість товарів, якщо їх продали без чека

4988 1
Покупці зможуть поскаржитися на продавця до податкових органів та отримати компенсацію 100% придбаного товару.
Фото: agropolit.com

Фото: agropolit.com

В Україні пропонують компенсувати вартість товарів, які продали без чека. Відповідний законопроєкт про «кешбеки» опублікувало Міністерство фінансів України.

Читайте також: Нацбанк може дозволити українцям відмовитися від платіжних карток

Таким чином Мінфін хоче стимулювати боротьбу з незаконним продажем товарів та послуг, а також з обігом контрафактних та контрабандних товарів. Якщо закон ухвалять, то українці, які придбали товари чи послуги на суму від 850 гривень та не отримали фіскальний чек, зможуть поскаржитися на продавця до податкових органів та отримати компенсацію 100% придбаного товару.

При цьому компенсацію виплачуватимуть зі штрафу, який податкова накладе на продавця. Ці штрафи планують встановити у розмірі 200% вартості проданого з порушенням товару (за перше порушення) та 500% вартості такого товару за повторне порушення.

Для того, щоб цей закон працював, в Україні планують запустити електронний реєстр чеків, де кожен охочий зможе перевірити, чи отриманий ним чек справжній.

Читайте також: В Україні з’явиться мобільний додаток для оплати податків

Нагадаємо, торік у вересні в Україні запрацював пілотний проект, який впроваджує електронний чек (e-Receipt).

 


Читайте також:
9 Липня, 2019 14:06
666 ... і хто би сумнівався , що й в отому міністерстві є "розумні люди" ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!