В Україні пропонують новий закон, що посилює відповідальність за нетверезе водіння

1197 0
Законопроєкт ще в лютому подали на розгляд профільного комітету Верховної ради.
фото: www.autocentre.uа

фото: www.autocentre.uа

Міністерство внутрішніх справ закликає нардепів ухвалити закон, що посилює відповідальність за аварії, вчинені у нетверезому стані.

Читайте також: П'яна справа. Що заважає судити нетверезих водіїв швидко і справедливо

«Упродовж шести місяців 2020 року на території України зареєстрували 72 394 аварії, з яких 11 200 – із загиблими та/або травмованими особами, де 1482 громадяни загинуло та 13 909 отримали травми. У зазначений період 2110 ДТП скоїли водії, які перебували у нетверезому стані. У результаті 50 осіб загинули, 857 травмовано», – сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Законопроєктом передбачається адмінарешт на 10 діб із позбавленням права керування на три роки за повторне керування транспортним засобом у нетверезому стані. Також збільшуються штраф за покидання місця ДТП і зменшується можливість винуватцям таких автопригод уникати відповідальності за скоєне.

Законопроєкт зареєстрували ще наприкінці минулого року і в лютому подали на розгляд профільного комітету Верховної ради.

Нагадаємо, що 1 липня в Україні набув чинності закон про кримінальну відповідальність за нетверезе водіння, але через два дні президент Володимир Зеленський скасував його. Це пояснили тим, що законодавство не готове до внесення великої кількості змін до кодексів через дію цього закону.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!