В Україні пропонують обмежити швидкість руху транспорту в містах

1551 0
Під час засідання Кабінету міністрів, в.о. голови "Укравтодору" Славомір Новак запропонував ввести обмеження у швидкості руху в містах до 50 км/год.

В.о. голови "Укравтодору" Славомір Новак пропонує провести в Україні кампанію по зменшенню швидкості під час руху транспортного засобу в містах до 50 км/год, а також зменшення межі перевищення швидкості. Про це повідомляє ukrinform.ua.

«Ми можемо зробити такі соціальні кампанії, пояснити, що зменшення швидкості всього на 10 км/год збільшує шанс на виживання пішоходів, яких можуть збити, на 90%. Це дуже важливо », – сказав Новак.

Читайте також: На Львівщині в літній період обмежать рух для вантажівок 

Він також зазначив, що в Україні зараз активно ведеться ремонт автодоріг, тому вже зараз треба відкрито говорити про те, що чим якісніші будуть дороги, тим з більшою швидкістю ними будуть їздити водії.

«Європейський досвід показує, що нові дороги спричиняють різке зростання кількості ДТП. Тому всі європейські країни погоджуються, що першочерговим завданням є швидкість. Приходить час, коли потрібно говорити про збільшення штрафів за перевищення швидкості і про необхідність її зменшити. Це нормальний європейський стандарт, коли в містах максимальна швидкість не перевищує 50 км/год», – сказав Новак.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!