В Україні пропонують перенести День молоді з радянської дати на дату ООН

1589 0
Свято хочуть перенести на 12 серпня.
Фото Олега Слабоспицького

Фото Олега Слабоспицького

В Україні пропонують перенести День молоді з радянської дати 27 червня на 12 серпня – Міжнародний день молоді, встановлений ООН. Відповідну петицію зареєстрував на сайті президента Олег Слабоспицький. 

«Знаєте, коли Україна офіційно святкує "День молоді"? В останню неділю червня – у День радянської молоді, встановлений СРСР у 1958 р. Крім нас в цю дату святкують... Росія, Білорусь, Узбекистан. Ще 2020 року ми разом з дружніми 10 організаціями, які входять до Національного українського молодіжного об'єднання, звернулись до президента, прем'єр-міністра, мінмолоді, щоб перенести дату на Міжнародний день молоді 12 серпня. Давайте разом нарешті декомунізуємо цю історію і наповнимо День молоді новим сенсом та цінностями!», – звернувся Олег Слабоспицький. 

Зазначимо, що День молоді в Україні відзначають в останню неділю червня відповідно до указу президента України від 22 червня 1994 року «Про День молоді». Міжнародний день молоді святкують 12 серпня. Ідею Міжнародного дня молоді запропонувала в 1991 році молодь, яка зібралася в Відні на І сесії Світового молодіжного форуму системи ООН.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!