В Україні пропонують ремонтувати дороги за новими технологіями залежно від регіону

2941 0
Використання технологій укочуваного бетону та додавання відходів промислових виробництв вимагає змін до ДБН та ДСТУ.
Фото: Укравтодор

Фото: Укравтодор

«Укравтодор» пропонує визначати технологію ремонту доріг залежно від регіону. Відповідну мапу оприлюднили на Фейсбук-сторінці «Укравтодору».

При капітальному ремонті доріг пропонують застосовувати технологію укочуваного бетону. Таку технологію в Україні можна використовувати у Південно-східних та центральних областях. Вартість одного кілометра ремонту оцінюють у 6 млн грн.

«В Європі цю технологію активно застосовують на місцевих дорогах. Замість кількох шарів бітумних мас – на укріплену основу укладається один шар укочуваного бетону, що дозволяє економити час виконання робіт та знижує витрати», – пояснює керівник «Укравтодору» Славомір Новак.

Другий варіант – холодний ресайклінг. Це метод ремонту доріг, при якому знімають верхній шар покриття, переробляють та додають в’яжучі матеріали, і укладають знову. Його рекомендують застосовувати у Північно-західних областях. Вартість одного кілометра ремонту оцінюють у 5,5-6 млн грн.

«Третій варіант капітального ремонту Т-доріг – використання відходів промисловості в основі. Рекомендуємо застосовувати цей варіант у місцях розташування великих промислових виробництв, особливо у Східних областях», – додав Славомір Новак.

Додамо, що використання технологій укочуваного бетону та додавання відходів промислових виробництв вимагає змін до ДБН та ДСТУ.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!