В Україні пропонують унормувати трамвайні зупинки на проїжджій частині

2801 0
Так звані «віденські» зупинки облаштовують на проїжджій частині, припіднявши її до рівня тротуару.
фото віденської зупинки у Вроцлаві: Олександр Шутюк

фото віденської зупинки у Вроцлаві: Олександр Шутюк

Мінрегіон планує унормувати будівництво підвищених трамвайних зупинок в Україні. Про це на своїй сторінці у Facebооk написав заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: В Україні пропонують будувати увігнуті бордюри на зупинках громадського транспорту

За його словами, наразі експерти аналізують європейський досвід, аби в подальшому влаштовувати в Україні на трамвайних зупинках підвищені посадкові платформи піднявши проїжджу частину до рівня тротуарів, а самі платформи облаштувати у межах смуги.

Зупинки мають стати більш зручними для різних категорій пасажирів та створити перешкоду для автомобілістів й змусити їх знизити швидкість 

Читайте також: В Україні пропонують розробити норми для проектування зелених трамвайних колій

Висота зупинки має бути на рівні 15 см, а потрапити на неї можна буде за допомогою пологих спусків чи пандусів, які влаштовуються по обидва боки платформи.

Додамо, що  «віденські» зупинки облаштовують від час реконструкції однієї з вулиць Вінниці. Такі ж зупинки передбачені у проекті реконструкції вулиці Шевченка у Львові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!