В Україні пропонують ввести «драконівські» штрафи за перевищення швидкості водіями

5209 0
Кілька міністерств розробляють стратегію зменшення смертності і травматизму на дорогах, яка має запрацювати з початку нового року.
Фото: Варта-1

Фото: Варта-1

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян наполягає на кардинальному збільшенні покарання за перевищення швидкості на дорогах українських міст. Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук», коментуючи ДТП у Харкові, внаслідок якого загинули 5 осіб і 6 отримали важкі травми.

За його словами, коли нещодавно міністерство запропонувало обмежити швидкість у містах до 50 км за годину, у владних колах цю ініціативу не підтримали, посилаючись на «політичну чутливість» питання.

Та з огляду на резонансний випадок у Харкові та інші ДТП, в результаті яких щороку на дорогах гинуть тисячі громадян України, міністерство інфраструктури наполягає на тому, щоби швидкість у містах обмежили до 50 км/год, а штрафи за такі порушення різко збільшили.

«Ми наполягаємо - 50 км/год і драконівські штрафи за перевищення швидкісного режиму, непристебнутий пасок безпеки на передніх і задніх сидіннях, відсутність дитячих сидінь при перевезенні дітей, використання мобільного без засобів hands-free», -- написав Володимир Омелян.

Читайте також: Як зменшать число загиблих на дорогах України. Перелік заходів

Також він вважає, що за водіння у нетверезому стані водіїв слід позбавляти прав одночасно з обов'язковою фото- та відеофіксацією порушень і наступним "листи щастя", позбавлення прав за водіння в нетверезому стані.

Міністр також розповів, що сьогодні заплановане обговорення спільно з МВС, МОЗ, Міносвіти, народними депутатами заходів зі зниження до нуля смертності на українських автошляхах. За його словами, ці заходи затвердять упродовж тижня і вони набудуть чинності з наступного року. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!