В Україні пропонують запровадити нові штрафи для водіїв. Що відомо

1115 0
Нардепи хочуть запровадити адміністративну відповідальність за порушення правил перевезення тварин.
Умовне фото

Умовне фото

У Верховній раді запропонували запровадити штрафи для водіїв за небезпечне перевезення тварин у автомобілях. Про це йдеться у зареєстрованому проєкті закону у Верховній Раді.

Ініціаторами запровадження нових штрафів стали народні депутати. Вони зазначають, що «в Україні спостерігається практика, особливо серед жінок, під час керування транспортним засобом тримати на колінах, руках або руках собак невеликих порід».

Читайте також: В Україні можуть дозволити керувати легковим автомобілем з 16 років

У пояснювальній записці також йдеться, що тварина може відволікати водія або заважати керуванню транспортним засобом. Крім того, депутати вважають, що у разі раптової зупинки чи зіткнення відсутність спеціальних засобів для перевезення чи надійних кріплень перетворює тварину на «снаряд», який може травмувати пасажирів. Також це може призвести до травмування чи загибелі тварини.

«Приміром, у типовій дорожньо-транспортній пригоді при швидкості 50 км/год собака вагою 20-25 кг летітиме вперед із силою удару близько 700 кг», – йдеться у документі.

У проекті закону пропонується зобов'язати водіїв перевозити своїх улюбленців у такий спосіб, який не завадить керуванню транспортним засобом та дотриманню водієм правил дорожнього руху. Однак, яким саме чином це має відбуватися, у документі не уточнюється. При цьому за порушення правил перевезення тварин нардепи пропонують запровадити адміністративну відповідальність, а саме – штраф у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 510 грн., а при повторному порушенні протягом року – у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів – 850 грн.

Нагадаємо, минулого року в Україні запровадили нові правила отримання посвідчення водія. Детальніше читайте тут.

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!