В Україні пропонують запровадити шумову дорожню розмітку

2027 0
Під час наїзду на шумову розмітку, водій автомобіля відчуватиме суттєву вібраційну та шумову дію.
Фото: subscribe

Фото: subscribe

Мінрегіонбуд пропонує запровадити на українських дорогах шумову дорожню розмітку. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: Велодоріжки стануть обов’язковими при проектуванні та реконструкції вулиць

Зміни стосуватимуться доріг першої та другої категорій. Під час наїзду на шумову розмітку, водій автомобіля відчуватиме суттєву вібраційну та шумову дію. Це сприятиме підвищенню уваги на дорозі під час руху. 

«Наприклад, якщо людина починає засинати за кермом, такі шумові смуги можуть врятувати життя. Тому така розмітка наноситься вздовж дорожніх узбіч або перед наближенням до ділянки з підвищеною небезпекою», – пояснює Лев Парцхаладзе.

У змінах до ДБН щодо доріг загального користування прописали доцільність влаштування таких смуг на найбільших трасах. Ці зміни планують затвердити найближчим часом.

Читайте також: В Україні пропонують змінити склад дорожнього покриття

Уперше шумові смуги з’явилися в США ще в 50-х роках минулого століття. За принципом своєї дії вони нагадують «лежачих поліцейських». Окрім США, розмітку широко застосовують у Німеччині, Канаді, Фінляндії, Данії, Швеції, Норвегії та у багатьох з цих країн є обов’язковими при проектуванні нових доріг. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!