В Україні пропонують змінити умови виплати допомоги при народженні дитини

6160 1
Обговорення нового законопроєкту триватиме до 28 листопада.
ФОТО: MIRROR.CO.UK

ФОТО: MIRROR.CO.UK

Мінсоцполітики розробило законопроєкт, за яким виплачувати соціальну допомогу при народженні дитини пропонують не всім родинам, як є зараз, а залежно від доходу.

Читайте також: Як оформити допомогу при народженні дитини онлайн. Інструкція

Зокрема допомогу при народженні дитини зможуть отримати лише ті родини, місячний дохід яких на одну людину не перевищує 15% від розміру допомоги. Ці зміни не стосуватимуться дітей, які живуть у дитбудинках і яких повністю фінансує держава.

Таким чином розмір соціальних допомог не прирівнюватимуть у відсотковій або кратній залежності до прожиткового мінімуму, а кожного року встановлювати суми в законі про держбюджет.

Читайте також: Оплата комунальних послуг онлайн: 5 інструментів для львів’ян

Надсилати пропозиції до законопроєкту можна до 28 листопада. Попередньо закон мав би запрацювати з липня наступного року.

Доповнено

Пізніше міністерка соціальної політики Юлія Соколовська повідомила на своїй сторінці у Фейсбук, що після консультацій із громадськістю процедуру соціальних виплат при народженні дитини не змінюватимуть.


Читайте також:
5 Листопада, 2019 12:38
666 ... скажіть людям , що грошей для них НЕ МАЄ ... "нехвата" ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!