В Україні прийняли новий закон про приватизацію

2477 0
Закон передбачає зміну правил приватизації державного та комунального майна.
фото: sevastopolnews.info

фото: sevastopolnews.info

Верховна Рада України ухвалила закон № 7066 Про приватизацію державного та комунального майна. Про це повідомляє НВ Бізнес.

Законопроект передбачає спрощення градації об'єктів приватизації – відтепер існують тільки великі об’єкти з вартістю активів понад 250 млн грн і малі. Нові правила приватизації передбачають, що перелік об'єктів великої приватизації затверджує Кабмін за поданням Фонду державного майна України; малої приватизації – Фонд держмайна; комунальної власності – місцеві ради.

Об'єкти малої приватизації мають намір продавати виключно на електронних аукціонах. Прийнятий законопроект передбачає заборону на продаж державних медустанов та установ освіти.

Читайте також: У Львові дозволили приватизувати цирк та ще два десятки підприємств

Окрім того, до переліку тих, хто не може бути покупцем, додали держави, визнані ВРУ агресором, і підконтрольні їм юрособи, дані про бенефіциарних власників яких не розкриті та фізичні і юридичні особи, які перебувають під санкціями.

Контролювати здійснення приватизації буде Спеціальна контрольна комісія ВР з питань приватизації.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!