В Україні прийняли закон про люстрацію. Інфографіка

3580 0
Верховна Рада проголосувала в другому читанні і в цілому закон №4359а про очищення влади. "За" відповідне рішення проголосував 231 народний депутат.

Перед тим депутати провалили голосування за законопроект у другому читанні, але змогли з кількох спроб повернутись до його розгляду, пише Українська правда

Спікер парламенту Олександр Турчинов заявив депутатам, що не випустить їх з зали, поки питання люстрації не ухвалять.

Лідер фракції "Свободи" Олег Тягнибок закликав депутатів прийняти "цей, менш жорсткий варіант, щоб завтра не довелось ухвалювати більш жорсткий".

Тим часом активісти під парламентом перекрили вулицю Грушевського і запалили там шини.

Інфографіка: Fb/volya.ukraine

Згідно із поіменним голосуванням, опублікованим на сайті Верховної Ради України, під час голосування за цей законопроект були відсутні Олег Ляшко, Сергій Тігіпко (обоє позафракційні), Тетяна Донець, Генадій Москаль, Андрій Пишний, Валерій Лунченко, Леонід Полчанінов та Костянтин Бондарєв ("Батьківщина"), позначка "не голосували" навпроти прізвища Ігоря Гриніва та Мустафи Джемілєва (обоє "Батьківщина"). З депутатів УДАРу відсутні Миола Паламарчук та Сергій Куніцин. ВО "Свобода" голосувало "за" у повному складі. 

Як голосували депутати. Поіменний список

ТЕГИ: люстрація

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!