В Україні призначили Голову Національної поліції

2438 0
Кабінет міністрів України призначив головою Національної поліції Хатію Деканоїдзе.
Фото: capschool.com.ua

Фото: capschool.com.ua

Про це під час засідання уряду повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

До цього часу Хатія Деканоїдзе була радником міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

У Грузії вона працювала в команді екс-президента Михайла Саакашвілі, зокрема - обіймала пост міністра освіти.

«Це величезна для мене честь, я дуже люблю Україну, Україна для мене друга батьківщина і буду робити все, абсолютно все, що в моїх силах», –  заявила Деконаідзе.

Нагадаємо, минулого тижня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду анонсував призначення голови Національної поліції сьогодні, 4 листопада. Раніше серед кандидатів на посаду голови Національної поліції називалися нардеп від партії «Блок Петра Порошенка» Мустафа Найєм і перший заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе.

Закон про Національну поліцію набуде чинності вже в цю суботу, 7 листопада. З цього часу формально міліція в Україні припиняє своє існування і стає поліцією, хоча по суті перехідний етап повинен зайняти ще близько півроку.

За цей час всі співробітники міліції повинні будуть пройти переатестацію для роботи в новій поліції. Як повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, процес переатестації почнеться з Києва та Київської області.

Для цього створена Центральна комісія МВС на чолі з міністром Аваковим і з'являться обласні комісії. На час атестації затверджується тимчасовий штатна структура Національної поліції, яка буде існувати до остаточного і повного комплектування всіх підрозділів поліції.

Кабінет міністрів України 2 вересня 2015 прийняв рішення про створення Національної поліції - центрального органу виконавчої влади, який підпорядковується МВС.

За даними РБК-Україна, BBC

Опублікував Ігор Саджениця

ТЕГИ: поліція

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!