Політична реклама

В Україні пиво подорожчає на 13%, - прогноз

1625 0
У випадку прийняття Верховною Радою законопроекту про диференціацію акцизу в залежності від вмісту в ньому алкоголю пиво в Україні подорожчає у середньому на 13%. Це прогнозує компанія, яка входить у трійку найбільших в Україні виробників пива, - повідомив директор з правових питань та корпоративних відносин фірми Денис Хренов.

Він вважає, що таке подорожчання вкрай ускладнить перспективи розвитку галузі та загрожує безпеці інвестицій. За його інформацією, в Європі мінімальна ставка акцизу на пиво становить 1,87 євро на 1 літр чистого алкоголю, в Україні цю ставку пропонується зараз збільшити до 4,3 євро за літр спирту.

Він також уточнив, що акциз на міцний алкоголь в Європі значно вищий, ніж в Україні. На міцні спиртні напої в Україні ці ставки найнижчі, відповідно і низькі ціни, як наслідок Україна знаходиться на другому місці після Росії за споживанням міцного алкоголю на душу населення.

Він також повідомив, що протягом останніх років зростання цін на пиво відставало від загального зростання індексу споживчих цін, оскільки виробники пива через високу конкуренцію у галузі змушені стримувати зростання цін за рахунок внутрішніх ресурсів.

Джерело: УкрБізнес.
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!