В Україні розпочався набір до кіберполіції: завдання, умови, зарплата

5169 0
Про це міністр МВС Арсен Аваков повідомив під час презентації новоствореного Департаменту кіберполіції, – інформує прес-служба відомства.
фото: naked-science, www.intermonitor, www.yaplakal.com

фото: naked-science, www.intermonitor, www.yaplakal.com

Арсен Аваков повідомив, що в новоствореному підрозділі кількість працівників буде збільшена вдвічі. «Ми набираємо 400 співробітників, з яких 187 інспекторів кіберполіції, 230-250 людей, які проходитимуть прямий конкурс, та 39 – спеціальні агенти інформаційних технологій», – наголосив міністр МВС. Водночас він зазначив, що спеціальні агенти інформаційних технологій матимуть заробітну платню у розмірі 25-30 тисяч гривень, решта працівників кіберполіції отримуватиме від 6 тисяч гривень. Що ж стосується міліціонерів, які працювали до сьогодні, то вони вже пройшли початковий відбір і попереду їх чекає атестація.

Читайте також: Черговий етап реформи міліції – поява «шерифів» на вулицях міст і сіл

За словами міністра, у кіберсередовищі з'явилися злочинність та нові схеми вчинення злочинів. «Коли ми говоримо про реформу МВС, про нову поліцію, ми говоримо про нові проекти і не лише їх назви, але й новий зміст. Саме тому ми сьогодні презентуємо проект кіберполіції, яка виконує, в першу чергу, сервісні та захисні функції», – зазначив глава МВС.

Читайте також: Поліція чи міліція. Хто за що відповідає у Львові?

За словами начальника Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України Сергія Демедюка, діяльність підрозділу кіберполіції буде направлена на протидію кіберзлочинам та забезпечення кібербезпеки.

Детальніше про кіберполіцію читайте на сайті МВС.

Нагадаємо, минулого тижня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков анонсував, що старт набору до цього підрозділу і детальні умови конкурсу оголосять 15 жовтня, а 26 жовтня почнеться атестаційний конкурс для всіх майбутніх кіберполіцейських.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!