В Україні розпочався осінній призов

1424 0
Із Львівської області до лав ЗСУ призвуть 632 особи.
Фото: Слово і діло

Фото: Слово і діло

В Україні розпочався осінній призов до лав Збройних Сил. Триватиме він з 1 жовтня до 31 грудня. Про це йдеться в розпорядженні Кабінету міністрів.

Читайте також: В Україні з'являться електронні військові квитки

Призову підлягають чоловіки 18-27 років, які не мають підстав для відстрочки або звільнення від армії (громадян України віком 18-19 років призивають за їхнім бажанням). Для тих, у кого немає освіти, термін служби становитиме 18 місяців. Призовники, які отримали ступінь бакалавра або магістра, проведуть в армії 12 місяців.

Всього на службу призвуть 13 570 українців (це на 1630 призовників менше, аніж було під час торішнього осіннього призову):

  • до Збройних сил – 7500;
  • до Державної спеціальної служби транспорту – 600;
  • у Національну гвардію – 4970;
  • до Держприкордонслужби – 500.

Найбільше осіб планують призвати у Дніпропетровській, Харківській і Одеській областях. У Києві мають відправити на службу 547 осіб, а у Львівській області – 632. 

На організацію призовної кампанії з бюджету виділили 65,2 млн грн. 

Нагадаємо, через поширення коронавірусу в Україні відклали весняний призов. Замість квітня-червня призов відбувся у травні-липні. 


ТЕГИ: призов, ЗСУ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!