В Україні розпочався тиждень підтримки грудного вигодовування

1399 0
Це всесвітня акція, якою опікується ЮНІСЕФ.
Фото: miso.su

Фото: miso.su

1 серпня розпочався Всесвітній тиждень грудного вигодовування, до якого долучається і Україна.

Саме 1 серпня 1990 року ухвалена Декларація про захист, заохочення та підтримку грудного вигодовування, що підписали 32 країни і 10 агентств ЮНІСЕФ.

Акція проходить під егідою WABA – Міжнародного Союзу, що об’єднує організації та приватних осіб, які вірять у право матері на годування дитини грудьми і право дитини харчуватися материнським молоком, і співпрацює з ЮНІСЕФ.

Читайте також: Чому я годую свою дитину грудьми

ВООЗ рекомендує виключно грудне вигодовування протягом перших шести місяців життя. Грудне вигодовування має початися вже протягом години після народження малюка і бути «на вимогу» дитини. Пляшок або пустушок слід уникати.

Грудне молоко дає немовлятам всі поживні речовини, необхідні для здорового розвитку, а також містить необхідні антитіла, які допомагають захистити немовлят від поширених дитячих хвороб, таких як діарея і пневмонія, що є основними причинами дитячої смертності в усьому світі.

За матеріалами порталу Ділова мова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!