В Україні розширили програму підтримки малозабезпечених українців

1969 0
Програма поширюватиметься й на тих, хто втратив роботу під час карантину.
Фото: legalaid.gov.ua

Фото: legalaid.gov.ua

Кабмін змінив підхід до розрахунку сукупного доходу родини при визначенні її права отримувати соціальну допомогу від держави. Відповідне рішення уряд ухвалив сьогодні, 22 квітня.

Читайте також: На Львівщині понад 18 тисяч безробітних

В Уряді кажуть, що новий підхід до розрахунку доходів малозабезпечених сімей дозволить поширити програму державної соціальної підтримки на тих українців, які втратили роботу під час карантину. Змінами передбачається, що до розрахунку сукупного доходу родини, яка претендує на соціальну допомогу від держави, не буде враховуватися заробітна отримана плата, а лише допомога по безробіттю.

«Цією підтримкою охоплять близько 100 тисяч громадян. Середньомісячній розмір допомоги для малозабезпеченої сім’ї, в якій виховуються неповнолітні діти, становитиме від 2800 до 3020 гривень», – зазначають в уряді.

Читайте також: Безробіття в Україні через економічну кризу може сягнути 12%

Нагадаємо, що виплати тим, хто отримує мінімальну допомогу по безробіттю без урахування зарплати та страхового стажу, на період карантину підвищили з 650 грн до 1000 грн.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!