В Україні розширили список адмінпослуг, які надаватиме місцева влада

1775 0
Верховна Рада розширила повноваження місцевих органів влади з надання адміністративних послуг. За закон у другому читанні і в цілому на засіданні в четвер, 10 грудня, проголосував 251 народний депутат.
фото: inlegal.com.ua, rakhiv-adm.org.ua

фото: inlegal.com.ua, rakhiv-adm.org.ua

Згідно пояснювальній записці до документа, органи місцевого самоврядування та місцеві держадміністрації наділяються повноваженнями надання адміністративних послуг, які мають найбільший попит серед жителів громад. Зокрема, органам місцевого самоврядування будуть надані повноваження реєстрації місця проживання громадян та ведення відповідного реєстру, що, у підсумку, позбавить жителів необхідності збирати відповідні довідки про склад сім'ї та проживання, які потрібні для отримання соціальних послуг.

Читайте також: Як львів'янам отримати довідки онлайн?

Законопроект також спрощує процедуру отримання інформації з Державного земельного кадастру, оскільки таку інформацію матимуть право надавати посадові особи органів місцевого самоврядування. Ця інформація буде надаватися у тому числі і в електронному вигляді, в першу чергу, нотаріусам і державним реєстраторам речових прав, що дозволить забезпечити більш швидке і комплексне надання ними послуг.

Також важливим є пункт, згідно якого «адміністративні послуги в електронній формі надаються через Єдиний державний портал адміністративних послуг, у тому числі через інтегровані з ним інформаційні системи державних органів та органів місцевого самоврядування». Цей закон входить в пакет законодавчих актів, які повинні децентралізувати сферу надання адміністративних послуг.

Нагадаємо, у Львові працюють над тим, аби довідку про склад сім’ї (Ф-2) можна було отримати через інтернет. Про це Tvoemisto.tv повідомив Тимофій Александронець, начальник управління інформаційних технологій Львівської міської ради. 

Джерело: delo.ua.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!